De 10 heetste pepers ter wereld!

Verse Carolina Reaper pepers

Als je, net als ik, een passie hebt voor alles wat pittig is, dan heb je geluk. Vandaag nemen we een duik in een wereld die slechts voor de dappersten is bedoeld. We wagen ons op het pad van de hete pepers, een wereld vol vurige smaken, tranen van geluk (en een beetje pijn), en gerechten die je smaakpapillen zullen laten dansen – of ze nu willen of niet.

Ik neem je mee op een reis rond de wereld, van de zonovergoten velden van het Amerikaanse South Carolina tot de kleurrijke markten van Trinidad en Tobago, waar deze vurige vruchten worden geteeld en vereerd. We zullen alles te weten komen over de kleurrijke karakters, de brutale smaken en, natuurlijk, de ondraaglijke hitte die deze pepers op ons bord brengen.

Pak je glas melk erbij (je zult het nodig hebben), zet je schrap, en laten we samen deze hete wereld ontdekken. Dit is onze rangschikking van de 10 heetste pepers ter wereld!

Nummer 10: Habanero (100,000 tot 350,000 Scoville)

Deze kleine, lantaarnvormige peper, afkomstig uit de Amazone en vernoemd naar de stad Havana in Cuba, heeft een heldere, fruitige smaak die perfect is voor hete sauzen, salsas en rauwe in salades. Maar onderschat zijn grootte niet, want hij heeft nog steeds een flinke hitte!

Nummer 9: 7 Pot Red (300,000 tot 600,000 Scoville)

De 7 Pot Red, zo genoemd omdat één peper genoeg is om zeven potten voedsel te kruiden, is een variëteit van de Trinidad Scorpion peper. Het heeft een fruitige, zoete smaak, waardoor het een veelzijdige keuze is voor hete sauzen, salsas en marinades.

Nummer 8: Red Savina Habanero (350,000 tot 577,000 Scoville)

De Red Savina Habanero, een speciaal gecultiveerde variëteit van de Habanero chili, was vroeger de heetste peper ter wereld. Deze peper heeft een fruitige, citrusachtige smaak met een opvallend rokerige ondertoon en komt oorspronkelijk uit Californië. Het is een uitstekende keuze voor hete sauzen en salsa’s, of voor het geven van een pittige kick aan gegrilde gerechten.

Nummer 7: Ghost Pepper (855,000 tot 1.041 miljoen Scoville)

De Ghost Pepper, ook bekend als de Bhut Jolokia, was ooit de heetste peper ter wereld volgens het Guinness Book of Records. Afkomstig uit India, heeft deze peper een scherpe, intense hitte die snel toeslaat, maar ook een zoete en enigszins rokerige smaak die hem een favoriet maakt in veel Indiase en andere Aziatische gerechten.

Nummer 6: 7 Pot Barrackpore (1.0 miljoen tot 1.3 miljoen Scoville)

De 7 Pot Barrackpore, afkomstig uit het gelijknamige gebied in Trinidad, heeft een ongelooflijk fruitige smaak die perfect is voor een zomerse salsa of om wat extra pit te geven aan gegrilde gerechten. Maar laat zijn zoete smaak je niet voor de gek houden – deze peper zorgt voor een pittige stoot!

Nummer 5: 7 Pot Douglah (923,000 tot 1.85 miljoen Scoville)

Met zijn ongewone donkere kleur is de 7 Pot Douglah één van de weinige ‘super hete’ pepers die niet rood is. Deze peper uit Trinidad heeft een rijke, zoete en enigszins rokerige smaak. Probeer deze in hete sauzen of droog ze om ze te malen in een poeder voor een ongekende kick in elk gerecht.

Nummer 4: Infinity Chilli (1.2 miljoen Scoville)

Deze pittige peper, ook afkomstig uit Engeland, is gecreëerd door chili-kweker Nick Woods. De Infinity Chilli hield de titel van ‘s werelds heetste peper voor twee weken in 2011. De naam ‘Infinity’ komt van zijn aangrijpende, langdurige hitte. Het heeft ook een subtiele fruitige smaak, waardoor het een geweldige aanvulling is op soepen en stoofschotels.

Nummer 3: Naga Viper (1.3 miljoen Scoville)

De Naga Viper, een hybride peper gecreëerd door chili-teler Gerald Fowler in Engeland, was kortstondig de heetste peper ter wereld in 2011. De naam ‘Naga’ komt van de Naga-strijders in India, en deze peper levert zeker een krachtige stoot. Ondanks zijn intense hitte heeft de Naga Viper een zoet, bijna tropisch aroma, waardoor hij een favoriet is in hete sauzen en curry’s.

Nummer 2: Trinidad Moruga Scorpion (1.2 miljoen tot 2 miljoen Scoville)

Afkomstig uit het district Moruga in Trinidad en Tobago, staat de Trinidad Moruga Scorpion bekend om zijn langdurige, aanhoudende hitte. Deze peper heeft niet alleen een gevaarlijke stinger van hitte, maar verleidt ook met zijn zoete en fruitige smaak. Probeer het in hete sauzen, salsa’s, of vers geroosterd als je dapper genoeg bent!

Nummer 1: Carolina Reaper (1.5 miljoen tot 2.2 miljoen Scoville)

Last but not least, de Carolina Reaper. De Carolinea Reaper is de heetste peper ter wereld. De naam alleen al doet je bibberen. Deze recordhouder, gecreëerd door ‘Smokin’ Ed Currie van het South Carolina PuckerButt Pepper Company, is het gevolg van een kruising tussen de Ghost Pepper en de Red Habanero. Ondanks zijn aangename zoete, chocolade-achtige geur, ontketent deze peper een ongekende hitte die wordt vergezeld door een zoet, fruitig aroma. De Carolina Reaper is perfect voor hete sauzen, drogen en poederen en wij verkopen nagenoeg het hele jaar door de gedroogde Carolina Reaper.

Zo, dat is onze top 10 van de heetste pepers ter wereld. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn bij het omgaan met deze pepers – ze hebben hun reputatie niet voor niets gekregen!