Hoe geweldig vind jij de Youtube show Hot Ones? Het Youtube kanaal van First we Feast is in 2015 begonnen met een show gepresenteerd door Sean Evans genaamd Hot Ones. In deze show worden beroemdheden onder het genot van hot wings geinterviewed. Een serieus en diepgaand interview waarbij de hot wings echter steeds heter worden. Heerlijk om te zien dat beroemdheden hun pijngrens opzoeken en overschrijden onder het genot van deze verradelijke kippenvleugeltjes. In dit artikel liggen wij je uit hoe ook jij echte “Hot Ones” hot wings kan maken.
Laten wij wel eerlijk zijn, het is niet alleen leuk om naar te kijken, het is ook gewoon leuk om zelf een keer met vrienden te doen maar hoe pak je dat precies aan en hoe maak je die chicken wings dan op de manier zoals Hot Ones? Het antwoord is simpeler dan je denkt en wij leggen het je uit.
Kies de juiste sauzen
Het natuurlijk geweldig leuk om tijdens een feestje als een sadist gelijk alle vleugeltjes met de heetste saus te bedruipen maar de lol zit hem natuurlijk in het aanbieden van een mooie variatie van verschillende sauzen en samen een Hot Ones aflevering te ervaren. Zo kun je de echte Hot Ones sauzen toevoegen (beschikbaar in onze webshop) maar er zijn natuurlijk legio aan sauzen te bestellen van mild tot extreem heet. Een spreiding in hitte is zeker aan te raden om zo langzaam aan de hitte te laten toenoemen. Ons advies, neem minimaal 3 verschillende hittes zodat iedereen wat kan proeven. Heb je hem echt breed hangen en wil je kosten wat het kost een ECHTE Hot Ones nadoen dan kan je net als de Youtube show 10 mooie sauzen uitkiezen die steeds heter worden. Wil je daar advies over? Stuur dan even een Whatsapp bericht en wij helpen je hierbij.
Uiteraard is je Hot Ones aflevering niet compleet zonder The Last Dab, een saus speciaal ontwikkeld voor de show die het piece de resistance moet zijn. Een combinatie van heet (ruim 2.000.000 scoville units) en smaak en ja ook die hebben wij in de webshop!
Bereid de chicken wings zorgvuldig
De methode voor het aanbrengen van de hot sauce is voor de show zorgvuldig ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de saus elke milimeter van de kippenvleugel bedekt. Het is ook weer geen rocket science maar wel een techniek om even door te hebben. De production manager van de show, Dominique Burroughs, geeft in een interview in The Verge het geheim vrij welke zij van de show bedenker Chris Schonberger heeft geleerd. Dominique begint door een beetje saus in een plastic kom te schenken, de kippetjes erbij en nog een andere plastic kom hier omgekeerd op de eerste kom te plaatsen. Op dit manier ontstaat er als het ware een bal waarin je de kippetjes heen en weer kan schudden zonder saus door je keuken te slingeren. Het laastste wat je wilt is een druppel The Last Dab in je oog… Goed schudden totdat elke milimeter van de kippenvleugeltjes zijn bedenkt (check deze video hoe de toss ongeveer werkt, gebruik zeker niet je handen om de saus en vleugeltjes te mengen, daar krijg je spijt van). En dan is het aan jou, je kan de vleugetjes in een pan lekker aanbakken maar onze top tip is doe ze in de oven. Hierdoor worden ze droger en krokanter zolang je de kip maar eerst goed droog dempt voordat je de saus toepast. Daarnaast is een hoge temperatuur van de oven ook belangrijk. Gaan voor 200 tot 220 graden en zorg ervoor dat ze door en door gaar zijn. Dat kan een paar pogingen kosten eer je het perfecte proces gevonden hebt maar het eindresultaat is geweldig.
Eet smakelijk en veel plezier!