Over Dekker Pepper

(Chili) Pepersauzen die zich focussen op smaak en niet perse op hitte!

De chilipeper brengt zoveel meer met zich mee dan alleen maar hitte. Met letterlijk 1000-den verschillende soorten zijn er verrassend veel variaties en smaken. Smaken die de meeste mensen nog nooit hebben geproefd en daarom komt u deze tegen in mijn sauzen.

Op zoek naar de perfecte hot sauce

In mijn zoektocht naar het maken van de perfecte “hot sauce” ben ik er achter gekomen dat 99% van de hete sauzen zich richten op extreme hitte maar dat vind ik zonde. Met mijn sauzen wil ik mensen kennis laten maken met de smaak van chilipepers. Of je nu nog nooit peper hebt gegeten of inmiddels een gevorderde “vuurvreter” bent, de smaak van de peper is het belangrijkste element in mijn sauzen. Daarom is er voor iedere eter een saus met pitheid naar ervaring.

Alleen het aller beste

Wie wil er niet genieten van mooie, eerlijke en lekkere producten? Probeer daarom vandaag nog mijn zelfgemaakte ambachtelijke sauzen met de mooiste pepers, de lekkerste azijnen en de beste kwaliteit zout. Stuk voor stuk eerlijke en unieke top producten.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief middels de volgende link: Nieuwsbrief

Tot snel!

Pieter

Pieter DekkerHoe heerlijk is het om van je hobby je beroep te maken? Het is mij overkomen. Laat mij je meenemen hoe Dekker Pepper Hot Sauce is ontstaan en welke ontwikkeling de saus heeft doorgemaakt. Verse en natuurlijke ingrediënten Voor mij zijn verse en natuurlijk ingrediënten voor al mijn producten belangrijk, ik wil immers zelf ook geen troep eten. Voeding moet naast lekker ook gezond zijn. Tuurlijk ook ik heb zo mijn “guilty pleasures” maar laat het dan wel eerlijke producten zijn dus geen conserveringsmiddelen en andere onnatuurlijke rommel. Het is met dit principe dat ik al mijn producten maak. Geniet maar wel verantwoord, voor jezelf, het milieu en elkaar. Natuurlijke houdbaarheid d.m.v. fermentatie Fermentatie is een verschrikkelijk mooi natuurlijk proces. Dit proces zorgt niet alleen voor een mooie complexe smaak aan mijn sauzen maar ook voor een natuurlijke houdbaarheid. Hierdoor zijn er geen conserveringsmiddelen nodig om de sauzen houdbaar te houden. Wie had gedacht dat tijd zo’n belangrijk ingrediënt zou zijn voor mooie producten? Hoezo gezond? Mijn sauzen krijgen hun unieke smaak door de fermentatie. Hierdoor ontstaat een complexe smaak die niet alleen verschrikkelijk lekker is maar ook heel gezond door de probiotische eigenschappen, vergelijkbaar zoals bij yoghurt. Een gezonde darmflora, spijsvertering, en immuunsysteem. Vegetarisch / Vegan / Halal / Kosher Dierlijke producten zijn niet noodzakelijk om een lekker en gezond product te maken. Planten geven ons alle voedingsstoffen die wij nodig hebben (met uitzondering van B12 wat oorspronkelijk van de grond(aarde) afkomstig is) en heeft een dramatisch lagere impact op de CO2 footprint van onze aarde. Daarom werk ik uitsluiten met ingrediënten die hier aan voldoen en komt er geen enkel dierlijk ingrediënt te pas in mijn producten of mijn productieproces. Hoe is Hoe is Dekker Pepper Hot Sauce ontstaan?   Diverse hete sauzenErgens in de jaren 90 De eerste druppels hot sauce gaan in de noodle soup met catastrofe als gevolg. Te heet! Veel te heet! Een harde leerschool om te begrijpen dat doseren de truc is tot pittig eten. Ondanks de minder prettige ervaring is hier wel mijn liefde voor pepers begonnen.     Gefermenteerde jalapenoIn de loop van 2015 Op een dag klaag ik bij een vriend dat ik per maand 30 euro uit geef aan hete sauzen en dat is best aardig geld los van het feit dat ik er van overtuigd was dat het veel beter kan. Is er dan niets beters op de markt? Waarop deze vriend de geniale woorden sprak:”Waarom maak je het niet gewoon zelf?”. En zo starten de eerste fermentatie brouwsels met wisselend resultaat als gevolg.   kas gezochtPeriode 2016 / 2017 Na het maken van een paar succesvolle sauzen voor eigen gebruikt kwam ik op het idee om thuis mijn eigen pepers te gaan telen met het idee om soorten te gebruiken die nergens te koop zijn. Een zolder vol zaailingen en een serre vol planten deed mij realiseren dat een eigen kas dan misschien toch wel handig zou zijn. De zoektocht begint naar een kleine kas.   eigen gefermenteerde habanero sausJuni 2017 – De eerste “bestelling” De eerste “bestelling” komt binnen, een andere vriend zoekt Habanero’s, of ik daaraan kan komen? Jazeker en binnen een paar dagen een paar mooie gevonden met de boodschap:”Over 6 weken kom ik ze brengen.”. Zo gezegd, zo gedaan, 6 weken laten kon ik hem trots zijn eigen gemaakte Habanero Hot Sauce overhandigen. Het ideale product voor zijn gezin, doseren op maat met de volle smaak van Habanero pepers. 9 dagen later kreeg ik een Whatsapp bericht of ik nog meer saus had en zo ontstond de eerste bestelling van 1 liter Habanero saus. Dat was het moment waarop ik dacht als ik eigenlijk niet eens moeite heb gedaan om een saus te maken en dat is al lekker, wat gaan mensen dan wel niet denken als ik er moeite in steek en iets veel mooiers ga maken? Etiket testerOktober 2017 – Avondschool Eigen Baas van Ter Zake Het Ondernemershuis Okay, nu heb ik iemand heel blij gemaakt met een saus maar wat nu? Voor mijzelf beginnen of hobby houden? Ik geloof heilig in mijn product maar hoe zou ik het aan de man moeten brengen? In oktober liep ik bij toeval 3 dagen voor de start van de cursus tegen een bericht van Ter Zake, het ondernemershuis in Zoetermeer. Wil jij ook weten wat het is om zelfstandig ondernemer te worden? JA! Alsof het in de sterren stond geschreven was de timing perfect. Na 3 maanden 2 avonden in de week van training, feedback, testen, her-testen, markt onderzoek, sampling, gesprekken met anderen gevestigde ondernemers was het voor mij duidelijk, mijn product idee heeft bestaansrecht. Ik ga starten! … maar wat is de juiste tijd? Een eigen kas een plek onder de zonJanuari 2018 – Mijn eigen kas Na veel zoeken eindelijk een eigen kas weten te vinden. Dicht bij huis, genoeg oppervlakte om te experimenteren en een vriendelijke eigenaar die het vertrouwen heeft en mij de ruimte geeft om dit te doen. Op weg naar nieuwe producten met ongekende smaken. De tijd om te experimenteren met onbekende pepers is begonnen.     kvk30 April 2018 – Inschrijving Kamer van Koophandel Uiteindelijk dan toch de stap gezet. Een eigen bedrijf, in pepersauzen, er zijn er genoeg die mij voor gek verklaarde en ik zal de laatste zijn die ontkent dat het best wel een spannende stap was. Na een goede uitleg van de KvK en een goede begeleiding over wat het betekent om je in te schrijven stapte ik naar buiten met een papiertje in mijn hand. Ik ben officieel ondernemer… en dat voelde erg goed!   JuniEtiket Smokey Jalapeno Amarillo Habanero 2018 – Een nieuw etiket Na de nodige tests en probeersels eindelijk een mooie eigen etiket klaar voor in de winkels. Het etiket toont alle ingredienten en voedingswaarden en ziet er daarnaast ook nog goed uit. Met de speciale top coating kan het etiket ook zonder problemen in de koelkast.     AD voorpagina AD artikel20 Oktober 2018 – Voorpagina AD Zoetermeer / Den Haag / Westland Hoe leuk is dat? Het AD belde dat ze graag een artikel over mijn bedrijf wilde maken. Wist ik veel dat ze het zo leuk vonden dat het op de voorpagina van de AD Zoetermeer, Westland en Den Haag terecht kwam. Heel leuk om te zien dan mensen enthousiast worden van mijn passie en de reacties waren geweldig!