Over Dekker Pepper

(Chili) Pepersauzen die zich focussen op smaak en niet perse op hitte!

De chilipeper brengt zoveel meer met zich mee dan alleen maar hitte. Met letterlijk 1000-den verschillende soorten zijn er verrassend veel variaties en smaken. Smaken die de meeste mensen nog nooit hebben geproefd en daarom komt u deze tegen in mijn sauzen. In mijn zoektocht naar het maken van de perfecte “hot sauce” ben ik er achter gekomen dat 99% van de hete sauzen zich richten op extreme hitte maar dat vind ik zonde. Met mijn sauzen wil ik mensen kennis laten maken met de smaak van chilipepers. Of je nu nog nooit peper hebt gegeten of inmiddels een gevorderde “vuurvreter” bent, de smaak van de peper is het belangrijkste element in mijn sauzen. Daarom is er voor iedere eter een saus met pitheid naar ervaring. Wie wil er niet genieten van mooie, eerlijke en lekkere producten? Probeer daarom vandaag nog mijn zelfgemaakte ambachtelijke sauzen met de mooiste pepers, de lekkerste azijnen en de beste kwaliteit zout. Stuk voor stuk eerlijke en unieke top producten.

Hoe heerlijk is het om van je hobby je beroep te maken? Het is mij overkomen. Voor mij zijn verse en natuurlijk ingrediënten voor al mijn producten belangrijk, ik wil immers zelf ook geen troep eten. Voeding moet naast lekker ook gezond zijn. Tuurlijk ook ik heb zo mijn “guilty pleasures” maar laat het dan wel eerlijke producten zijn dus geen conserveringsmiddelen en andere onnatuurlijke rommel. Het is met dit principe dat ik al mijn producten maak. Geniet maar wel verantwoord, voor jezelf, het milieu en elkaar. Fermentatie is een verschrikkelijk mooi natuurlijk proces. Dit proces zorgt niet alleen voor een mooie complexe smaak aan mijn sauzen maar ook voor een natuurlijke houdbaarheid. Hierdoor zijn er geen conserveringsmiddelen nodig om de sauzen houdbaar te houden. Wie had gedacht dat tijd zo’n belangrijk ingrediënt zou zijn voor mooie producten? Mijn sauzen krijgen hun unieke smaak door de fermentatie. Hierdoor ontstaat een complexe smaak die niet alleen verschrikkelijk lekker is maar ook heel gezond door de probiotische eigenschappen, vergelijkbaar zoals bij yoghurt. Een gezonde darmflora, spijsvertering, en immuunsysteem. Dierlijke producten zijn niet noodzakelijk om een lekker en gezond product te maken. Planten geven ons alle voedingsstoffen die wij nodig hebben (met uitzondering van B12 wat oorspronkelijk van de grond(aarde) afkomstig is) en heeft een dramatisch lagere impact op de CO2 footprint van onze aarde. Daarom werk ik uitsluiten met ingrediënten die hier aan voldoen en komt er geen enkel dierlijk ingrediënt te pas in mijn producten of mijn productieproces. 

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief middels de volgende link: Nieuwsbrief

Met smakelijke groet,

Pieter Dekker

 

AD voorpagina    Een eigen kas een plek onder de zon  Etiket Smokey Jalapeno Amarillo Habanero  AD artikel