Theoretisch gezien is de Carolina Reaper van Fort Mill, Zuid-Carolina groeier Ed Currie uit de Verenigde Staten de heetste peper ter wereld, officieel twee keer getest door het Guinness Book of World Records, de laatste keer in 2017. Deze heeft een gemiddelde van 1,6 miljoen Scoville Heat Units (SHU – de maatstaf om peperhitte mee te meten, bedacht door Wilbur Scoville) en maximaal 2,2 miljoen. Volgens Currie zelf is het een kruising tussen een Ghost Pepper (piek: 1 miljoen SHU) en een Rode Habanero (piek: 350.000). Vragen die je zou kunnen stellen zijn: hoe vaak haalt de Carolina Reaper zijn piek? Is dat net zo vaak, hetzelfde, of minder dan de anderen in de “superhete” familie? We hebben er niet gelijk een antwoord op, helaas. Hieronder staan in ieder geval een drietal kandidaten die zich met de Reaper kunnen meten en hem misschien zelfs wel zouden kunnen overtreffen qua hitte. Waarschuwing, op het eind van dit artikel heb je wellicht meer vragen dan antwoorden: [Verder lezen]