Laat het afhaalmenu achterwege en kook in de plaats daarvan een overheerlijke Surinaamse curry kip filet. Dit eenvoudige gerecht voor het hele gezin zit vol geurige kruiden en malse stukjes kip.
Ingrediënten:
- ½ ui
- 1 bol teentjes knoflook
- 1 gedroogde peper(s) (afhankelijk van hoe pittig je je curry lekker vindt)
- 2 eetlepels plantaardige olie (zonnebloem of soyaolie)
- 4 theelepels massala of curry poeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 4 dijfilet, in stukjes gesneden
- 100 g tomatenpasta (optioneel)
- zout naar smaak
- zwarte peper naar smaak
STAP 1
Maak een pasta van de ui, knoflook, gedroogde peper(s) met de morter of door in de keukenmachine te doen en glad te hakken.
STAP 2
Verhit 2 eetlepels plantaardige olie in een grote pan en voeg eerst je komijn poeder toe. Laat dit 30 seconden bakken en voeg vervolgende de pasta toe (ui, knoflook, gedroogde peper) en bak 1-2 minuten (niet te bruin). Voeg daarna de tomatenblokjes, de massala of curry poeder, zout en zwarte peper toe en bak dit ook zo’n 30 seconde mee.
STAP 3
Vervolgens voeg je de kip toe. Wij maken gebruik van dijfilet want daar zit het meeste smaak en het vlees leent zich goed voor een dergelijk gerecht. Roer de kip goed door de kruidenmix zodat alles mooi bedekt is. Kook alles tot de kip wit begint te worden. Mocht de kruidenmix te dik zijn dan kan deze aan de pan blijven plakken. Als dat gebeurt voeg dat een scheutje water doen en roer dit er goed door.
STAP 4
Nu de kip wit is aan de buitenkant kunnen wij het geheel 30 minuten laten pruttelen totdat de kip door en door gaar is.
STAP 5.
Tijd om deze heerlijke te eten! Serveer deze heerlijke Surinaamse curry kip filet met basmati rijst, rotie of naan. Eet smakelijk!