Veel gestelde vragen

Ook meer weten over de enige echte Nederlandse Hot Sauce en wil jij weten waarom dit de enige echte is? Hier vind je antwoord op de veel gestelde vragen over onze producten. En staat je vraag er niet bij dan helpen wij je om met ons in contact te komen.

Hoe zit dat met jullie logo en die vogel?

Klopt inderdaad. De vogel is een gestyleerde vorm van een Fenix. Ik heb bewust gekozen voor de Fenix. Het symboliseert het einde en de wedergeboorte. Daar waar iets ophoudt, begint tevens iets nieuws. Het symboliseert het leven en de ups en downs waar wij allemaal doorheen gaan in het leven. Zo is immers ook ooit Dekker Pepper ontstaan. Vanuit een mindere periode in mijn leven die ervoor gezorgd heeft dat chilipepers een grotere rol in mijn leven kregen en daarmee ook mijn eigen lijn sauzen van Dekker Hot Sauce (inmiddels uit de hand gelopen met heel veel andere producten). Natuurlijk was het mij niet ontgaan dat de Fenix (ook wel vuurvogel genoemd) geweldig aansluit op het thema pittig. Dus de keuze was daarmee snel gemaakt. Als wij kijken naar het kleur gebruik dan is daar ook bewust een keuze gemaakt. Zo wilde ik altijd dat mijn producten op tafel gezet konden worden ook als iemands schoonmoeder op bezoek kwam. Het moet een net uiterlijk hebben met een rustige bijna statige uitstraling en daarmee ook een tegenpool worden van de gemiddelde hete sauzen die in de markt verkrijgbaar zijn.

Maken jullie alles zelf?

Heel veel van onze producten maken wij inderdaad zelf. Denk hierbij aan de sauzen, jams, verse pepers (ja ook die) en de gedroogde pepers. Er zijn ook wel eens een aantal producten die wij niet zelf maken. Denk hierbij aan Chipotle, hiervoor kiezen wij voor de echte authentieke geïmporteerd uit Mexico. Dit is puur een kwestie van smaak, sommige denken moet je aan de expert over laten. Zaken als sokken en chips kopen wij uiteraard in bij leveranciers.

Anders dan dat maken wij alles zelf en telen wij ook onze eigen pepers. Dit vinden wij belangrijk omdat wij op deze manier 100% controle hebben over de smaak van onze producten. Wij willen geen troep in onze producten en telen daarom de pepers zelf met biologische voeding en gebruiken geen preventieve bestrijdingsmiddelen. Wij selecteren onze eigen zaden en kopen van unieke soorten ook zaden om hiervan de vruchten te plukken voor sauzen, verse hot boxen en andere producten die wij maken. Alles voor een puur en (h)eerlijk product.

Zijn jullie producten biologisch?

Onze pepers worden met de grootste zorg behandeld. Ze worden met veel liefde als zaadje in een uitstekende zelfgemaakte grondmix geplaatst om optimale groei te stimuleren. In de kas worden ze in de volle grond gezet en gevoed met natuurlijke biologische plantenvoeding. Daarnaast maken wij gebruik van een half open kas waardoor insecten toegang hebben tot alle planten. Hierdoor bestaat er een natuurlijke omgeving waarbij insecten de bloemen bestuiven maar ook in samenwerking met de vogels mogelijke plagen in balans houden. Wij hanteren altijd het principe een beetje peper voor onszelf en een beetje voor de natuur. Mocht er onverhoopt toch een plaag uitbreken dan gebruiken wij uitsluitend natuurlijke en biologische middelen die veilig zijn voor consumptie door mensen en dieren en waarbij het geen schadelijk effect heeft op het grondwater en in waterlevende organisme.

Daarnaast mag het ook geen schade geven aan de nuttige insecten waar wij zo zuinig op moeten zijn zoals bijen, hommels en vlinders. Wij werken op dit moment op de meest duurzame manier mogelijk met hart voor mens, dier en natuur. Maar ondanks dat wij de grootste zorg geven aan onze planten en producten kunnen wij niet 100% garanderen dat elke stap binnen dit groeiproces ook daadwerkelijk van biologische oorsprong is en daarom kunnen wij op dit moment niet voldoen aan de regels die het keurmerk voor biologische producten hanteert.

Mijn saus lijkt te scheiden, hoe kan dat?

Voor onze hot sauce gebruiken wij geen toevoegingen want wij houden van pure producten. Dat betekent dat wij geen gebruik maken van bindmiddelen zoals agar-agar of xanthaangom. Hierdoor kan de saus scheiden als het te lang stil staat. Omdat de peperdeeltjes zwaarder zijn dan de vloeistof zinken deze naar de bodem. Daarom adviseren wij altijd om voor gebruik even goed te schudden. Daarmee meng je de ingredienten weer en heb je in elke druppel weer de prachtige smaak van Dekker Hot Sauce.

Kan ik jullie bellen?

Zeker, als je met ons in contact wil komen dan kun je het beste bellen met 06-290 27 775 en je krijgt dan direct de eigenaar (Pieter Dekker) aan de lijn. Ondanks dat hij een druk baasje is, vind hij direct contact met klanten verschrikkelijk belangrijk. Mocht hij om wat voor reden dan ook niet in staat zijn op te nemen, laat dan gerust een voicemail achter en dan belt hij zo snel mogelijk terug.

Doen jullie ook aan Social Media?

Jazeker, onze Facebook pagina is hier te vinden: https://www.facebook.com/dekkerpepper/

Ons Instagram account is hier te vinden: https://www.instagram.com/dekkerpepper/

Er is iets niet goed gegaan met mijn bestelling, wat kan ik het beste doen?

Neem zo snel mogelijk contact met ons op en dan gaan wij een oplossing regelen. Afhankelijk van het probleem gaan wij met je in overleg wat de gewenste oplossing is. Contact kan op verschillende manier gelegd worden, Whatsapp, telefoon, email, Facebook of het contactformulier op de website.

Ik ben niet tevreden met mijn bestelling, kan ik deze retourneren?

Jazeker, wij streven er naar om onze klanten gelukkig te maken. Ben je dat niet dan kun je gratis de bestelling retour sturen. Hiervoor zijn wel een aantal spelregels en die vind je hier: https://www.dekkerpepper.nl/retourneren/

Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

Heb je een vraag en komt die hier niet voor? Neem dan contact met ons op via het contact formulier of bel met het nummer dat hier op de pagina staat. Wij geven je dan zo snel mogelijk een antwoord en voegen je vraag hier ook toe.